Rotselaar – FeniXX 2-1

Ondanks de verre verplaatsing van FeniXX was ik er toch maar weer bij afgelopen weekend. Niet dat je mij hiervoor met complimenten moet overladen. Ik was namelijk net naar de kraker Alemannia Aachen tegen FC Düren gaan kijken en Rotselaar lag toevallig op mijn terugweg. Dan kan je even goed gewoon binnenspringen. Aachen – Düren was overigens een prima pot. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in de laatste minuut van de blessuretijd scoorde Aachen alsnog de 2-1. Extase alom. Ook was ik natuurlijk tevreden, wat was is namelijk de kans dat de 2-1 valt in de blessuretijd.
Ik was niet onmiddellijk onder de indruk van het complex van Rotselaar. Dat komt puur en alleen omdat ze enkel over plastieken velden beschikken. Dat is zoiets als vloeken in de kerk. Bij een voetbalpurist als ik ben je dan natuurlijk onomkeerbaar gebuisd. Nog minder onder de indruk was ik van het oplopen van het nummer 11 van Rotselaar. Met allerlei vreemde sprongen en raar gedoe kwam hij namelijk het veld op. Ik vond hem meteen een heel gekke kerel.
De wedstrijd was nog maar nauwelijks onderweg of Rotselaar kreeg een dot van een kans. Hun spits ging alleen op Jens af en had dan iets moois in gedachten. Helaas mislukte zijn lob volledig. Waarschijnlijk had hij iets moois gezien op televisie en wou hij dat nu nabootsen. In plaats van de held van de avond te worden maakte hij zich nu belachelijk en verpestte zo eigenlijk wel de 1-0, want die kans moest altijd binnen. Niet dat Rotselaar overweldigend was. Hun lange ballen vlogen allemaal de doellijn over. Ook FeniXX zette daar niet zo heel veel tegenover. Na een voorzet van Allan kon Robbe net niet op doel koppen. Ook Rotselaar voetbalde niet veel kansen bij elkaar. Tot twee maal toe schoten ze wel hard, maar te centraal.
Dan volgde het kantelpunt in de wedstrijd. In een duel loopt een speler van Rotselaar tegen Bjöke aan, waardoor deze op de grond valt. De scheidsrechter lijkt er eerst geen graten in te zien, maar de lijnrechter stond gretig met zijn vlag te zwaaien. Deze man profileerde zich enorm graag en hoopte natuurlijk dat iedereen hem zou zien. Volgens mij was hij verliefd op zichzelf. De scheidsrechter kan dan ook niet anders dan Bjöke zijn tweede gele kaart te geven. Dus rood. Enorme aderlating natuurlijk voor FeniXX, want ze moesten zo nog meer dan een helft met 10 man voort.
Het is soms natuurlijk gevaarlijk om als topjournalist bepaalde uitspraken te doen. Enerzijds omdat ik verbonden ben met FeniXX en dus kan beticht worden van partijdigheid. Anderzijds moet je natuurlijk opletten dat je niet te negatief bent over scheidsrechters. Misschien lezen ze mee en gaan ze zo partijdig worden in de komende partijen. Maar soms moet je je verantwoordelijkheid nemen en kan je er gewoon niet onderuit. Zoals nu. Deze scheidsrechter was gewoon echt enorm slecht.
Niet dat het FeniXX veel kon deren. Bjöke stond nog niet onder de douche of het was al prijs. Shé bracht na een goede diagonale loopactie de bal voor doel. Dalil, die er niet vies van is om op een woensdagavond naar de cinema te gaan, besloot eerst nog op de doelman van Rotselaar, maar in de rebound trapte Allan de 0-1 binnen. Niet noodzakelijk verdiend voor FeniXX, maar wel gerechtigheid geschied. Dit was meteen ook de ruststand.
Waar Rotselaar tegen 11 man nog een paar kansen bij elkaar voetbalden, deden ze dat tegen 10 man niet meer. Het was vooral een heel onrustige bedoening bij onze vrienden van Sportief. Veel geklaag en gezaag, vooral op hun eigen spelers dan. In de eerste 40 minuten van de tweede helft noteer ik maar een schotje tussen doel van hen. Een heel zwakke poging dat door om het even welke inwoner van België zou tegengehouden zijn.
Ondertussen verzorgde ik dan maar het interview met Bjöke, die gedoucht en wel naast mij was komen staan om zijn visie te geven. Hij gaf toe dat zijn eerste gele kaart terecht was, maar vond zijn tweede gele kaart veel te streng. Ik had het dus weer goed gezien. Wat een arendsblik heb ik toch.
In het laatste kwartier was het bobijntje bij veel FeniXX-spelers wel leeg aan het geraken. Niet geheel onlogisch, ze stonden al een hele poos met een man minder te voetballen. Net op het moment dat je denkt dat FeniXX het misschien toch over de streep gaat trekken, wordt het toch 1-1. Een goede hoekschop wordt binnengekopt. Jens duwt hem nog wel weg, maar de bal gaat via de paal binnen. Heel zuur om het dan op een stilstaande fase weg te geven. En het wordt nog zuurder. Net op het moment dat ik me afvraag waarom de scheidsrechter 4 minuten laat overspelen, krijgt Rotselaar een vrije trap. En jawel hoor, daaruit valt dan ook de winnende treffer. De scheidsrechter besluit dat het genoeg is geweest en fluit af. Heel zuur voor FeniXX want een puntje hadden ze wel gewoon verdiend. Enkele jongens van Rotselaar vonden het dan ook nog nodig om ons een beetje te provoceren waardoor er nog een opstootje was. Duidelijk behoorden zij niet tot de slimste laag van de bevolking. Positief aan de avond was dat eerste achtervolgers Bertem-Leefdaal en Kraainem ook punten lieten liggen, dus de nederlaag is niet noodzakelijk rampzalig. Toch gaf trainer Gerd in een interview dat ik op zondag afnam aan dat hij de nederlaag heel jammer vond. Het was natuurlijk enorm mooi geweest als ze de zege gewoon over de streep hadden getrokken. Zoals je ziet ben ik er echt mee bezig. Volgende week wel tijd om ons te herpakken tegen Eppegem, dat ik ook nog eens aan het werk heb gezien dit weekend. Als ik erover nadenk verdien ik een loonsverhoging, als je merkt hoe serieus ik dit allemaal neem.