Historiek

HistoriekWe schrijven het jaar 1915.

Enkele lokale enthousiaste Beigemnaars starten een voetbalclub op. De woelige oorlogsjaren met bijhorende grote en kleine drama’s maken een vroegtijdig einde aan het prille voetbal in Beigem.

Vele jaren later, in 1940, werd een tweede poging ondernomen en ontstond Delta Club Beigem met stamnummer 622 bij de Belgische voetbalbond. Weerom gooiden de oorlogsjaren en de moeilijke naweeën ervan roet in het eten en moest men in 1956 de club noodgedwongen stopzetten.

Onder het gekende motto "Derde keer goede keer" werd dan op 19 juli 1968 FC ‘Onder Den Toren’ officieel gesticht. In het begin speelden we in het sportverbond van Vilvoorde tegen onder andere Caterpillar, Tijl en onze vrienden van Duvelshoek die hun thuismatchen op FC Beigem afwerken.

Na twee jaar stapte de club om organisatorische redenen over naar het Arbeidersverbond om zich op 24 mei 1972 definitief aan te sluiten bij de KBVB onder stamnummer 7753. Het huidige FC Beigem was geboren! Vanaf het seizoen ’74-’75 werd de jeugdwerking opgestart en spreken we van een volwaardige club. 

We schrijven het jaar 2015, 100 jaar na de eerste aftrap: na 40 jaar in 4de provinciale te hebben vertoefd, met een sporadische op/af beweging naar 3de, slaagden we er in het seizoen 2012-2013 in om via de eerste kampioenstitel ooit in de geschiedenis van de club te promoveren. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een stabiele 3de provincialer.

En dan is er minstens zo belangrijk de jeugd... sinds enkele seizoenen telt de club, naast de 3 senioren ploegen,  16 goed bevolkte jeugdploegen die het de laatste jaren sportief ook beter en beter doen, met gepassioneerde trainers en gemotiveerde afgevaardigden die onze jeugd de gepaste omkadering geven om te leren voetballen en samenspelen op een plezierige maar doordachte manier. Kers op de taart voor al dat harde werken wordt het behalen van onze twee sterren in maart 2017 die ons toelaten naast het regionale ook het provinciale voetbal aan te bieden

Sportieve successen kan je echter alleen maar vieren als je kan beschikken over een goede infrastructuur. De gemeente Grimbergen heeft dan zeker ook haar aandeel in het succes van onze club: een nieuwe kantine, vernieuwde verlichting, prima velden, straks een nieuwe omheining, dit alles gekoppeld aan een prima dienstverlening door de gemeentediensten.  Aangevuld met het gloednieuwe synthetisch terrein dat de club op eigen kosten liet aanleggen, kunnen onze spelers elke week genieten van een site waar we met z'n allen erg trots op mogen zijn.

Daarnaast hebben de vele trouwe sponsors aangevuld met het nimmer aflatende enthousiasme van onze vrijwilligers en bestuursleden FC Beigem doen uitgroeien tot één van de mooiste en stabielste clubs uit de regio.

In 2022 mogen we een grote K voor de FC zetten... dat wordt ongetwijfeld een goede reden voor een groot feest! En laat 2072 dan de volgende streefdatum zijn... we hebben dus nog vele mooie jaren om naar uit te kijken!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!