Het eerste puntenverlies van het seizoen - Fenixx BeigHum

Het eerste puntenverlies van het seizoen

Het eerste puntenverlies van het seizoen

Fenixx BeigHum

2 - 2

K.F.C. Herent 1 A

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

18 september 2022 15:00

Accommodatie

Cmp: Populierendal

Shé haalt de achterlijn en legt de bal terug tot bij Jan, die moederziel alleen voor een leeg doel staat en de 1-0 binnentikt voor FeniXX.

Ik ben altijd bang dat wanneer ik dingen specifiek ga benoemen deze dingen kei hard ga jinxen, maar het is wel een frappante constante die FeniXX laat optekenen. Andermaal een doelpunt binnen de vijf minuten, en dat al voor de vierde wedstrijd op rij nu. Ik had dit doelpunt overigens bijna gemist, want ik kwam nog rustig naar het veld gewandeld toen de scheidsrechter de wedstrijd twee minuten en twaalf seconden te vroeg op gang floot. Als lid van de schrijvende pers in het provinciaal voetbal is het soms enorm lijden.

Lang kon FeniXX de voorsprong echter niet vasthouden. Een minuutje na de 1-0 - ik stond nog steeds niet op mijn plaats in de tribune - kreeg Herent al een strafschop. Schouki kreeg de bal op een zeer natuurlijke, maar vooral ongelukkige wijze tegen zijn arm en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Jens kon de penalty echter pareren, maar de herkansing ging er ook niet in. De herkansing van de herkansing ging er echter wel in. 1-1 na amper 5 minuten, en brute pech om op zo’n stomme manier meteen de gelijkmaker te slikken. Even later was Herent opnieuw gevaarlijk, Jens kon een kopbal vanonder zijn lat tikken.

FeniXX liet het niet aan zijn hart komen en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Mauro werd gehaakt in het strafschopgebied en opnieuw wees de scheidsrechter naar de stip, maar nu dus in het voordeel van FeniXX. Ilias, die twee verschillende schoenen droeg, trapte de bal in de rechterhoek. De keeper koos de goede hoek, maar de penalty was zo goed getrapt dat de doelman van Herent er niet meer bij kon. Deze had overigens een arendsblik, want hij kon elke buitenspel situatie die aan de overkant van het veld plaatsvond correct inschatten, en corrigeerde de scheidsrechter waar nodig.

De wedstrijd kabbelde ondertussen verder. FeniXX had het overwicht en creeërde enkele kansen. Shé kon nog enkele keren op doel besluiten, maar de doelman van Herent stond pal. Verder begonnen de spelers van Herent hun gezamenlijke hobby uit te oefenen. Als de bal nog maar in de buurt kwam van de arm van een speler van FeniXX kwam begonnen ze als een bende wilde stieren kei hard HANDS te schreeuwen naar de scheidsrechter. Overigens volledig onterecht en een enorm storende factor.

Ondertussen had de scheidsrechter gefloten voor de rust, die FeniXX met een krappe voorsprong inging.

Deze voorsprong kon FeniXX jammer genoeg niet lang vasthouden. De tweede helft was nog maar enkele minuten bezig toen Herent gevaarlijk kwam opzetten in ons strafschopgebied. De bal werd achteruit gespeeld en vanop de rand van de zestien viseerde de speler van Herent de kruising. Hij vond die ook! 2-2, prachtig doelpunt, niks op af te dingen en alles opnieuw te herdoen voor FeniXX. FeniXX verloor in de tweede helft echter de controle over de wedstrijd. Mijn blik begon zich ondertussen meer en meer te richten op de mensen in de tribunes, want daar gebeurde toch enkele rariteiten. De bal ging buiten voor FeniXX, waarop een supporter van ons haar hand in de lucht stak om de scheidsrechter er op te wijzen dat de bal buiten was voor ons. Ik maakte haar er echter op attent dat dat weinig zin had, aangezien de scheidsrechter niet kan weten bij welk team ze hoorde. Daarnaast begonnen er ook nog enkele supporters zo maar te struikelen van de trappen van de tribunes. Één iemand kon zelfs maar ternauwernood recht blijven.

Op het veld was er verder weinig te beleven. FeniXX speelde zijn tot nu toe slechtste helft van het seizoen. Daarnaast was het ook niet zo dat Herent de sterren van de hemel speelde. De wedstrijd kabbelde maar voort en er zat eigenlijk iets te weinig beleving in het spel. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel... en dat gebeurde ook.

FeniXX leidt op deze manier zijn eerste puntenverlies van het seizoen. Er is natuurlijk geen man overboord, want met 7 op 9 hebben we gewoon een goede competitiestart. Bovendien vond ik Herent al bij al een goed team, dat ondanks dat ze slechts met 1 op 9 zijn gestart, niet in de problemen gaat komen. Misschien wordt dit verslag in mei nog tegen mij gebruikt, maar als ik hier geen gewaagde uitspraken durf te doen, zouden mijn verslagen ook maar saaie eenheidsworst worden, daar hebben we ook weinig aan. Volgende week zal FeniXX opnieuw proberen aan te knopen met een overwinning, op het veld van Melsbroek. Op een zaterdagavond. Onder kunstlicht. Heerlijk voor een voetbalromanticus zoals ik, waarschijnlijk minder heerlijk voor degene die de elektriciteitsrekening zal moeten betalen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!