Derby eindigde op 1-1 - Fenixx BeigHum

Derby eindigde op 1-1

Derby eindigde op 1-1

K.S.C. Grimbergen 1 A

1 - 1

Fenixx BeigHum

...
...

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

2 oktober 2022 15:00

Accommodatie

Cmp: Prinsenbosstadion

In het voetbal bestaan er veel rivaliteiten. De mooiste onder deze rivaliteiten zijn uiteraard de échte derby’s. Ploegen wiens stadion op een boogscheut van elkaar liggen, gunnen elkaar vaak het licht niet in de ogen. Persoonlijk veeg ik over het algemeen mijn voeten aan deze rivaliteiten. De haat en de sentimenten die in andere landen spelen zijn voor mij eigenlijk niet tastbaar. Zo komt het dat ik doorheen de jaren al vaak ben geswitcht tussen AC en Inter, ben ik in de derby van Avellaneda vlotjes fan geworden van Racing Club, waar ik eerder voor Independiente was en zelfs in de derby der derby’s (samen met die van Buenos Aires) ben ik overgeschakeld van Rangers naar Celtic. In de derby van Manchester was ik vroeger voor United en ben ik dat nu nog steeds omdat City een verschrikkelijke plastieken club is die nu ook maar enkel fans heeft omdat er daar een of andere rare miljardair is gekomen en de miljoenen uitdeelt die hij heeft vergaard met het uitbuiten van duizenden mensen. De eigenaar van Manchester City kocht een paar jaar geleden overigens een FA Cup-trofee die in de jaren stilletjes gewonnen werd door AFC Wimbledon. De uitspraak dat zo’n clubs trofeeën kopen werd hier dus letterlijk toegepast. Zieliger dan dit gaat het echt niet meer worden.

Ook in de derby van Grimbergen, die dit weekend op het programma stond, ben ik al eens van kamp gewisseld. Waar ik gedurende mijn jeugdjaren de blauw-witte kleuren van KSC Grimbergen droeg, ben ik via een ommetje bij Strombeek bij het toenmalige Borght-Humbeek beland. Sinds dit seizoen, na de fusie met Beigem, FeniXX Beighum geworden. Haat ten opzichte van KSC koester ik zeker niet, ik heb daar mooie momenten beleefd, met als hoogtepunt een tornooiwinst in Denemarken, waar we het FC Emmen van Kjell Scherpen met hangende pootjes terug op de bus naar Drenthe hadden gezet.

Maar ik denk dat de inleiding lang genoeg is, het wordt tijd om me te concentreren op de wedstrijd zelf. Jammer genoeg kon ik net zoals vorige week opnieuw de wedstrijd niet bekijken. Het is eigenlijk jammer dat de mannetjes van de bond geen rekening houden met mijn dubbele functie. En zo maar mijn wedstrijden inplannen op het moment dat FeniXX ook speelt. Een jammerlijke fout in hun systeem maar het is nu zo.

FeniXX begon vrij aardig aan de wedstrijd en had het overwicht. Schouki bracht de bal voor doel, Shé kopt, maar een goede parade van de keeper houdt Shé van de 0-1. Het veldoverwicht van FeniXX wordt op het halfuur eindelijk beloond. Giac legt van ver aan, de bal wordt door een speler van Grimbergen aangeraakt met de hand en de scheidsrechter wijst voor de vierde week op rij al naar de stip, in het voordeel van FeniXX. Jan zet zich achter de bal en trapt de strafschop binnen. De 0-1 voorsprong voor FeniXX is op dat moment verdiend. FeniXX creëert daarna nog enkele kansjes, Giac ziet zijn schot geblokt worden. Zo gaan we de rust in met een kleine voorsprong voor FeniXX, een voorsprong die op basis van de kansen zeker ruimer had kunnen en misschien wel moeten zijn.

FeniXX komt niet zo sterk uit de kleedkamer als hoe ze deze zijn binnengelopen. Er worden meer en meer duels verloren en zo komt de thuisploeg stilletjes aan meer en meer in de wedstrijd. Echt gevaarlijk kunnen ze in het begin van de tweede helft niet zijn. Halfweg de tweede helft knutselt Grimbergen wel een mooie aanval in elkaar. Nadat de bal al dan niet over de zijlijn was gegaan (sorry dat ik alweer eventjes mijn Calimero-eierschaal opzet) komt de bal bij de spits van Grimbergen terecht. Hij plukt de bal goed uit de lucht en verstuurd een dieptepass op Carrez die de bal aanneemt met rechts en vervolgens met links Grimbergen langszij schiet. 

FeniXX probeert na de gelijkmaker op zoek te gaan naar de drie punten, maar veel verder dan steriele druk ontwikkelen komt het ook niet meer. Een voorzet van Robbe wordt nog bijna door een verdediger van Grimbergen in eigen doel gewerkt, maar gevaarlijker dan dit wordt het in het Prinsenbos niet meer.

De derby van Grimbergen eindigt op deze manier dus onbeslist, en zo kunnen beide kampen opgelucht ademhalen omdat ze niet verloren hebben van de AARTSRIVAAL. Voor FeniXX misschien wel een gemiste kans: met wat meeval had de wedstrijd na de eerste helft in een definitieve plooi moeten liggen. Het voetbalcliché dat wie zijn kansen niet afmaakt het deksel op de neus krijgt, werd in de tweede helft bevestigd. Extra zuur is natuurlijk dat we de leidersplaats laten liggen door dit puntenverlies, maar goed, Union Berlin staat op nummer 1 in de Bundesliga en dat is natuurlijk ook weer heel mooi en je kan natuurlijk niet alles hebben in het leven. Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma, FeniXX ontvangt dan de mede-koploper Liedekerke.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!