Op de valreep nog gelijkspel - Fenixx BeigHum

Op de valreep nog gelijkspel

Op de valreep nog gelijkspel

K.F.C. Rhodienne-De Hoek 1 A

1 - 1

Fenixx BeigHum

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

16 oktober 2022 15:00

Accommodatie

Cmp: Wauterbosstadion

De affiche van afgelopen weekend tussen Rhodienne en FeniXX was er weer eentje die menig voetbalromantici (waaronder ikzelf) tranen in de ogen bracht. Het was namelijk het stamnummer 6 tegen het stamnummer 39. Twee oeroude stamnummers die samen goed zijn voor 250 jaar Belgisch voetbalcultuur. Enkel Antwerp (1), Club Brugge (3), FC Luik (4) en Léopold (5) hebben in anno 2022 een nog lager stamnummer dan de tegenstander van FeniXX. Wel moet er meteen een kanttekening bij geplaatst worden: net zoals het stamnummer 39 van FeniXX, dat al enkele fusies heeft moeten ondergaan, is het stamnummer van Rhodienne ook niet meer zuiver. Sterker nog: het voormalige Sport Sint-Genesius-Rode heeft het in 1963 gewoon cadeau gekregen, toen Racing Club de Bruxelles en White Star AC besloten te fuseren. Klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar razend interessant is het wel.

Nu jullie weer helemaal op de hoogte zijn van de geschiedenis van deze stamnummers, is het tijd om ons te focussen op de wedstrijd. Na slecht uitvoetballen van Rhodienne komt Robbe alleen voor de keeper, Walid is goed meegelopen en krijgt de bal maar schiet deze op de paal. FeniXX meteen met de eerste waarschuwing. Even later krijgt FeniXX een vrije trap. Robbe schildert de bal aan de tweede paal op het hoofd van Max die, in tegenstelling tot vorige week, verkoos om de bal binnen te koppen in plaats van een assist te geven aan Erwin. 

Na de 0-1 verwaterde het spel al snel in een matige pot voetbal. Rhodienne besloot dat het tijd was voor een partijtje hoofball en FeniXX ging daar gretig in mee. De verdedigende spelers hadden blijkbaar als opdracht gekregen om van zodra ze de bal kregen deze zo snel mogelijk minimum 40 meter vooruit te keilen richting één van hun vier bijzonder snelle voorspelers. Buiten nekpijn voor de supporters, leverde dat niet veel op. Net voor rust wel nog even opschudding: een speler van Rhodienne struikelt over de bal waardoor hij Max torpedeert en Max blijft op de grond liggen. Moest Neymar zo liggen te spartelen op de  grond, rol je eens met je ogen, maar als Max dat doet, weet je meteen dat het ernstig is. Het verdict is dan ook zeer ernstig: een scheenbeenbreuk voor Max en minimum 3 maanden out. Hopelijk herstelt Max zeer snel!

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Rhodienne blijft maar lange ballen pompen en FeniXX vindt maar geen antwoorden. Ook wanneer Rhodienne met 10 man valt, komt FeniXX er eigenlijk net te weinig uit en wordt er te veel balverlies geleden. Rhodienne is de gevaarlijkste ploeg. Tot echte kansen leidt dat niet, maar de alarmbellen gaan toch enkele keren af wanneer een bal gevaarlijk in de box blijft hangen.

In de slotminuut heeft FeniXX het dan toch zitten: vanop links wordt er een voorzet verstuurd, een speler van Rhodienne wint het kopduel en de bal dwarrelt over Jens het doel in. Twee punten de vuilbak in en een derde gelijkspel voor FeniXX dit seizoen.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we ook op niet meer dan een gelijkspel aanspraak maakte. FeniXX was te slordig in balbezit en kon gewoon niet profiteren van de man meer situatie die ze hadden. Natuurlijk is er geen man overboord, een slechte wedstrijd zit er altijd tussen. Zondag alweer de kans om dit recht te zetten, thuis tegen Linden.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!