12 februari 2023 wordt de officiële Sint-Totteringham’s day van FeniXX! - Fenixx BeigHum

12 februari 2023 wordt de officiële Sint-Totteringham’s day van FeniXX!

12 februari 2023 wordt de officiële Sint-Totteringham’s day van FeniXX!

Fenixx BeigHum

3 - 2

Bodegem Kapelle United 1 A

... (schot)
...
... (intikker)
... (kopbal)

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

12 februari 2023 15:00

Accommodatie

Cmp: Populierendal

In het rode deel van Londen hebben ze een feestdag: de zogenaamde Sint-Totteringham’s day. Het wordt gevierd op de dag dat Tottenham Arsenal mathematisch niet meer kan inhalen in het klassement. Een echt begrip in Engeland, omdat het ook praktisch elk seizoen voorkomt. Het zorgt voor veel hoongelach bij de supporters van de Gunners, en op veel ingehouden woede bij de supporters van de Spurs.

0-1, 1-0, 1-0, 0-0. Dit zijn de uitslagen van de vier wedstrijden die ik in 2023 had bekeken. Ik had zoals jullie al verwachten, nog niet echt kunnen kraaien van de pret. Ik hoopte dat ik met match numéro 5, FeniXX - BoKa, meer chance had. Spoiler: ik had inderdaad meer geluk en hou je vast, het ging razendsnel.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en FeniXX kreeg al meteen een vrije trap op de helft van BoKa. Robbe zwiepte de bal voor doel en Dorian leek de bal te gaan binnenkoppen. Dat was buiten Jan gerekend, want onze spits zette er nog zijn lichaam tegen en duwde de bal na nauwelijks 50 seconden al over de lijn. Een goaltjesdief wordt wel eens als term gebruikt en dit was effectief een diefstal van Jan want hij pakte hier het doelpunt van Dorian af. Voor FeniXX maakt dit allemaal niet uit want meteen hadden ze de voorsprong te pakken. Op dit moment was ik blijkbaar eventjes de voeling met de tijd verloren. Ik was me namelijk al aan het klaarmaken om te vertrekken omdat ik dacht dat de scheidsrechter de wedstrijd ging affluiten. Gelukkig is Robbe een slimme jongen en kon hij de tijd correct inschatten. Dankzij zijn uitspraak (“kom op mannen, het is nog niet gedaan”) bleef ik gelukkig nog staan om de overige 89 minuten mee te pikken.

Het zwaargehavende FeniXX bleef niet op zijn lauweren rusten en ging meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Dit doelpunt kwam tot stand na een kwartier voetballen. Eliel met een prachtig balletje in de diepte en zo liep Shé de linksachter van BoKa naar huis en trapte de bal voorbij de doelman. 2-0 dankzij een wat je wel typische Shé-goal kan noemen. 1 keer hij op snelheid is kan je als verdediger enkel nog maar bidden dat Shé de kans de nek omwringt, want op snelheid haal je hem niet terug.

Na een kwartier leidde FeniXX dus thuis met 2-0 tegen de voorlaatste. Klus geklaard zou je dan denken, maar amper één minuut later maakte BoKa al de aansluitingstreffer. Jens kon een schot vanop de 16 meter niet voldoende wegduwen en dit werd in de rebound afgestraft. En, tot mijn grote verbazing, scoorde BoKa nauwelijks enkele minuten later opnieuw. Een voorzet vanop links werd aan de tweede paal door de alleenstaande BoKa-speler binnengekopt. Het voordeel was dat ik zo na amper 20 minuten voetballen al meer doelpunten had gezien dan in mijn 4 voorgaande matchen samen, het nadeel was dat FeniXX weer van vooraf aan kon beginnen.

FeniXX ging hierna uitdrukkelijk opnieuw op zoek naar de voorsprong. Het gevaar kwam vooral vanuit stilstaande fases. Robbe dropte de bal voor doel, Thomas kopte een bal die buiten leek te gaan toch terug voor doel en daar stond Jan op de juiste plaats, maar hij tikte de bal net naast. Net voor rust kopte alweer Jan een vrije schop van Robbe net over. Ondertussen stond de trainer van BoKa zijn jongens toe te schreeuwen dat ze dit resultaat zeker tot de rust moesten vasthouden. Ik dacht dat hij ging beginnen huilen. Gelukkig slaagden zijn jongens in deze opdracht. Met een 2-2-tussenstand trokken we de kleedkamers in.

In de tweede helft werd het duidelijk dat BoKa voor het punt was gekomen. Tot echt voetballen kwamen ze niet, ze beperkten zich tot lange ballen pompen op hun spits, die net als in de heenronde weer last had van losse elleboogjes, maar zelf bij het minste contact graag op de grond ging liggen. FeniXX ging op zoek naar het doelpunt. Een voorzet-schot van Shé belandde per ongeluk op de lat, Eliel dook op aan de tweede paal, maar kon zijn poging ook niet kadreren. De tijd tikte door en het leek er naar uit te zien dat het op een gelijkspel ging krijgen. De debuterende Matthias Bomans werd een kwartier voor het einde net niet vermoord door de centrale verdediger van BoKa, die nog verbaasd was dat hij de fout tegen kreeg.

Vorig jaar was Borght - BoKa de openingswedstrijd van het seizoen. De wedstrijd leek toen af te stevenen op een gelijkspel, tot Jan een paar minuten voor tijd de bal overhoeks binnenkopte en zo Borght de 3 punten bezorgde. Ook nu leek FeniXX af te stevenen op een gelijkspel. Maar een paar minuten voor het einde kwam er, net zoals vorig seizoen, opnieuw een voorzet van op rechts. En opnieuw dook Jan op aan de tweede paal. Deze keer scheen de zon niet, maar was het bewolkt. Deze keer gebruikte Jan zijn hoofd niet, maar zijn voet. En deze keer ging de bal niet overhoeks binnen, maar aan de tweede paal. Het resultaat was hetzelfde: de thuisploeg kwam opnieuw op voorsprong.

BoKa kon hier niets meer tegenover zetten. In de blessuretijd was er nog een opstootje waarbij de bal mijn kant was opgerold. Voor de neus van de BoKa-speler die de bal kwam halen, gooide ik de bal 25 meter verder weg. Wat ben ik toch een held. De speler van BoKa kon het overigens blijkbaar wel appreciëren.

Na 5 minuten blessuretijd (ik had het getimed), floot de scheidsrechter uiteindelijk af. FeniXX wint uiteindelijk verdiend een zwaarbevochten strijd tegen de jongens van BoKa. Na affluiten liep ik nog het veld op, wat op luid applaus van het publiek werd onthaald. Fijn dat ze hun huisjournalist hier zo waarderen. Dankzij deze overwinning is 12 februari 2023 de officiële Sint-Totteringham’s day van FeniXX. Dankzij de 3 punten van vandaag kan KSC Grimbergen ons mathematisch niet meer inhalen in het klassement en zijn we dus officieel de ploeg van ‘t stad. Volgende week krijgen de mannen van FeniXX een weekje welverdiende rust. Over 2 weken wacht er opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Melsbroek. Met nog 9 wedstrijden te spelen bedraagt onze voorsprong op eerste achtervolger Bierbeek 9 punten. Nog 19 punten hebben we dus nodig, om zeker kampioen te spelen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!