Hoe een achterstand alsnog werd omgezet naar een mooie overwinning! - Fenixx BeigHum

Hoe een achterstand alsnog werd omgezet naar een mooie overwinning!

Hoe een achterstand alsnog werd omgezet naar een mooie overwinning!

Fenixx BeigHum

3 - 1

V.K. Linden 1 A

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

23 oktober 2022 15:00

Accommodatie

Cmp: Populierendal

Na de wedstrijd van vorig weekend tegen Rhodienne, mocht FeniXX dit weekend opnieuw aantreden tegen een staartploeg: VK Linden. Echter geen te onderschatten opdracht. Linden eindigde vorig seizoen vierde in de eerste provinciale en had in augustus een mooi bekeravontuur. Ze sneuvelden pas in de vierde ronde (één ronde verder dan FeniXX) tegen Cappellen, een ploeg als tweede amateur. Het is dus een klein mysterie hoe het komt dat deze ploeg zich in de onderste regionen van het klassement bevindt. Een andere pijnlijke vaststelling is dat ik Linden voor het seizoen als titelkandidaat nummer 1 naar voor had geschoven. Nog maar eens een bewijs dat er maar één zekerheid is in het voetbal: mijn voorspellingen komen kei hard nooit uit.

Het was een vertimmerd FeniXX dat aan de aftrap kwam. Het pijnlijke nieuws van de blessure van Max (scheenbeenbreuk - vier maanden out) werd snel gevolgd door de beslissing van Stef om een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. Uiteraard heb ik alle begrip en alleen maar respect voor zijn beslissing, maar dat het sportief een domper is voor FeniXX, is wel het minste wat je kan zeggen. En nog vonden de Voetbalgoden dit niet voldoende: Dorian, die toch ook al enkele weken langs de zijlijn staat toe te kijken, heeft het bericht gekregen dat hij nog minstens 3 maanden out zal zijn door een schouderblessure.

De eerste helft werd gekenmerkt door heel veel duels. Het veld, waarvoor menig veldrijders de neus zouden ophalen, zorgde ervoor dat academisch voetbal niet aan de orde was dit weekend. De kansen waren dan ook op één hand te tellen. Een eerste helft zonder doelpunten zou het logische gevolg geweest zijn. Tot een paar minuten voor de rust Schoukens, nochtans één van de uitblinkers van de seizoensstart, verrast werd door hoog stoorwerk van Linden. Tejeda kreeg de bal, omspeelde Jens en legde de 0-1 in het lege doel. Een zure appel voor FeniXX, dat nu met een achterstand de rust in moest.

FeniXX kwam gretig uit de kleedkamer. Al snel kwamen we weer op gelijke hoogte. Noureddine lokte een penalty uit, Walid - koelbloedig als hij is - hing de bordjes weer in evenwicht. FeniXX leek nu wel helemaal wakker te zijn en voetbalde beter dan Linden. Enkele kansen volgden, Jan kreeg na wat geharrewar in het strafschopgebied een goede kans om FeniXX op voorsprong te brengen, maar hij trapte de bal naast het doel.

De wedstrijd kabbelde voort en de sfeer werd een beetje grimmig. De trainer van Linden gaf het goede voorbeeld en werd met een rode kaart van het veld verwijderd door de scheidsrechter. Eventjes later ontspoorde het helemaal toen de kiné van Linden het veld betrad nadat er weer een speler van Linden was die het nodig vond om veel show te verkopen en te blijven liggen. Ik vind dat Linden in de situatie waarin ze zich bevinden wel 3 punten kunnen gebruiken, maar dat vond deze speler niet. Ondertussen ontstond er een klein opstootje waarbij Erwin, nog zo’n uitblinker van FeniXX, de kiné van Linden een klein duwtje gaf. Deze kreeg hierdoor enorm veel last van de zwaartekracht en ging neer alsof hij net door 5 man in elkaar was geslagen. Natuurlijk is dit een heel slimme actie van de kiné van Linden, want hierdoor kreeg Erwin een rood karton onder zijn neus geduwd. FeniXX moest zo het laatste kwartier met een mannetje minder spelen.

Ik denk dat als Erwin had geweten hoe vlotjes het daarna ging voor FeniXX, hij al in de tweede minuut rood had genomen. Hij stond nog niet goed en wel onder de douche of Ilias stak Shé diep. Hij brengt de bal voor doel en Robbe trapt de 2-1 binnen. Een paar minuten later wordt de wedstrijd definitief in zijn plooi gelegd. Robbe nam nu de rol aan van aangever en legde de bal in de rug van de verdediging. Shé was net iets eerder op de bal dan de doelman van Linden en legde de 3-1 binnen.

In de blessuretijd werd dan ook nog eens de derde rode kaart van de wedstrijd getrokken. Rooseboom, die nog maar net was ingevallen, besloot dat hij ook een rode kaart wou krijgen. Hij liep als een bronstige stier richting Walid en keilde hem zo maar omver. Een oliedomme fout en hij zal waarschijnlijk nog een paar weken in de tribune mogen mijmeren over deze bedenkelijke actie.

Aan het resultaat veranderde dit echter niks. FeniXX blijft zo na 8 wedstrijden als enige ploeg over in de reeks die nog niet verloren heeft. Na de wedstrijd volgt er nog een leuk nieuwtje: zowel Bierbeek als BoKa laten dit weekend punten liggen, waardoor FeniXX alleen aan kop komt van de competitie. Een mooie beloning na de veerkrachtige prestatie van FeniXX na een week vol tegenslagen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!