Onderuit tegen Bertem-Leefdaal - Fenixx BeigHum

Onderuit tegen Bertem-Leefdaal

Onderuit tegen Bertem-Leefdaal

Fenixx BeigHum

0 - 1

V.C. Bertem-Leefdaal 1 A

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

8 januari 2023 14:30

Accommodatie

Cmp: Populierendal

Nee, mijn verbintenis om de verslagen van FeniXX te schrijven liep niet af eind 2022. En nee, ik ben ook geen successo die enkel verslagen schrijft wanneer FeniXX glansrijk wint. Want het is gebeurd dames en heren, FeniXX heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag laten optekenen, dit tegen een stug Bertem-Leefdaal. Ik zit namelijk volop in de examenperiode (speler én journalist van FeniXX zijn levert mij jammer genoeg geen loon op waarvan ik kan leven), dus daarmee dat ik nog verder moet studeren zo dat ik later veel centjes kan verdienen. Je hebt nu misschien medelijden met mij, en dat is volkomen terecht. Ik heb al meerdere malen gezegd dat ik zwaar te lijden heb en dat zien we hier nu nog maar eens bevestigd.

Na de afscheidswedstrijd op het Populierendal voor Nieuwjaar, trad FeniXX voor zijn eerste wedstrijd aan op het veld op het Populierendal. De aanleg van het synthetisch veld heeft (nog maar eens) vertraging opgelopen, waardoor FeniXX naar alle waarschijnlijkheid nog minstens 3 keer zal moeten spelen op het veld aan het Populierendal. Positief voor zij die mijmeren naar de gloriejaren van het voormalige Borght, minder positief voor de jongens die graag op een plastiek veld spelen. Zeker nu het enkele dagen al stevig geregend had, gingen hun schoentjes sowieso vuil worden, en wie weet, nog erger(!), hun knietjes als ze vallen. Dat zijn die prinsjes van tegenwoordig eigenlijk al lang niet meer gewoon.

Het was van het begin duidelijk dat Bertem-Leefdaal niet zo maar een ploeg was van 13 in een dozijn. Ze kropen in de openingsfase bijna terug in hun eigen zestien en lieten de bal aan FeniXX. Aan de paar keer dat ze eruit kwamen, voelde je dat ze FeniXX op deze manier wel eens pijn zouden kunnen doen. Toch waren de betere kansen in de eerste helft voor de thuisploeg. Schouki verstuurde een lange bal in de rug van de defensie. Robbe zijn eerste aanname was fenomenaal, à la Messi werd de bal uit de lucht geplukt. De tweede baltoets was volgens mij niet 100 procent zuiver, want hij omspeelde de doelman maar kon op de één of andere manier niet besluiten. Even later kwam de sneltrein genaamd Dylan Shehu langs rechts op gang. Hij bediende Jean maar deze duwde zijn bal tegen de doelman van Bertem aan. Dit was misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. De bal ging er echter niet in en zo stond het 0-0 bij de rust.

Na 10 minuten in de tweede helft kreeg Bertem een vrije trap halverwege onze speelhelft, tegen de zijlijn. De bal werd goed voorgebracht en in de eerste zone kwam een speler van Bertem vrij te staan. Deze verlengde de bal op een subtiele manier over Jens in doel en 0-1 voor Bertem. Je voelde meteen aan alles dat FeniXX enorm in de problemen zat. FeniXX voerde daarna opnieuw de druk op, had de bal vaak op de speelhelft van Bertem, maar de tegenstander toonde zich een moeilijk te omspelen blok. FeniXX kon niet echt kansen bij elkaar spelen en moest al redelijk snel hopen dat er een goaltje via een stilstaande fase of eerder toevallig zou binnen dwarrelen. Ondertussen begonnen de spelers van Bertem pijntjes te voelen die ze bij een achterstand niet zouden voelen (wat uiteraard hun goed recht is, ik wil hier zeker geen Calimero-schaaltje opzetten, want ik zou hetzelfde in hun plaats gedaan hebben) en de scheidsrechter liet dit allemaal vlotjes toe (hier wil ik wel mijn Calimero-schaaltje opzetten). FeniXX gooide in de laatste 10 minuten alles in de strijd, waarbij Thomas nog mee naar voor schoof om daar proberen kopduels te winnen, maar ook hij werd niet echt gevonden. Ondertussen zat iedereen op de bank bij Bertem te gillen als bakvisjes naar de scheidsrechter en gingen ze bijna op hun knieën opdat de scheidsrechter zou affluiten. De doelman had ook geen zin meer om te lopen wanneer de bal was buitengegaan voor een doeltrap en was dan nog verbouwereerd dat hij een gele kaart kreeg. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en nam Bertem de punten al bij al verdiend mee naar huis. Bertem zou volgens mij eens de verrassing van de terugronde kunnen worden, want ik vond het echt een goed uitgebalanceerde ploeg. Het zou me niet verbazen als ze op het einde van de rit een plekje bemachtigen dat recht geeft op de eindronde (als ze hun licentie tenminste hebben aangevraagd).

Zo verliest FeniXX voor het eerst dit seizoen. Een spijtige zaak voor de statistieken, maar dat is dan ook het enige. We waren 15 wedstrijden ongeslagen en dat zal ook ons record blijven dit seizoen, omdat er nu nog maar 14 wedstrijden op het programma staan. Dit toont nog maar eens aan wat voor een enorme prestatie dit is geweest. Bovendien verliest elke ploeg, buiten het Arsenal van Thierry Henry, wel eens tijdens het seizoen en voor FeniXX was dat nu jammer genoeg het afgelopen weekend. Maar er is niks gebeurd, FeniXX voert nog steeds de rangschikking aan en krijgt volgende week al een herkansing tegen Hoegaarden.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!