stamnummer 39 tegen stamnummer 55 : 3-1 winst - Fenixx BeigHum

stamnummer 39 tegen stamnummer 55 : 3-1 winst

stamnummer 39 tegen stamnummer 55 : 3-1 winst

Fenixx BeigHum

3 - 1

K.C.V.V. Elewijt 1 A

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

4 september 2022 15:00

Accommodatie

Cmp: Rotsartlaan

Na maanden in de duisternis te hebben geleefd en een tergend lange voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. De eerste competitiewedstrijd in vier maanden tijd. Er hangt dan altijd een speciale sfeer: een nieuwe start, nog geen stress voor de titel, ook geen degradatiestress. De illusie dat het een topseizoen zal worden voor elk team in de competitie leeft nog. Bovendien zorgde de kalendercommissie voor een affiche waar menig voetbalromantici de tranen van in de ogen krijgt. FeniXX - Elewijt, oftewel stamnummer 39 tegen stamnummer 55. Beide ploegen spelen dan wel niet meer in hun oorspronkelijke formatie, maar je kan niet alles hebben in het leven. Wat een affiche om een seizoen mee te starten.

KCVV Elewijt komt dit seizoen met veel tromgeroffel de eerste provinciale binnen, nadat ze vorig jaar promotie afdwongen na barragewedstrijden tegen Kraainem. Dat van dat tromgeroffel mag je overigens letterlijk nemen: de ultra’s van Elewijt, De plezante compagnie, staan de hele wedstrijd te schreeuwen en ondertussen slaat een enkeling kei hard op een trommel. Wat een kabaal!

De wedstrijd begon niet zo plezant voor Elewijt. Na exact 2 minuten was het namelijk al raak voor FeniXX. Ik zat in de kantine als fervent supporter van RSC Anderlecht naar hun wedstrijd tegen OH Leuven te kijken. Anderlecht-supporter zijn, het is tegenwoordig ook wel Het Grote Lijden en het vraagt veel moed en zelfopoffering. Ik zette me echter gelukkig net op tijd recht om te zien dat Jan afgezonderd stond voor doelman Verdeyen. Deze besloot altruïsch te zijn en legde de bal af op Noureddine (deze keer schrijf ik zijn naam wel juist!) die de bal enkel nog in de gapende doelmond hoefde te leggen. Enkele Elewijt-supporters waren RAZEND en spraken van twee meter buitenspel, iets wat ik noch kan bevestigen noch kan ontkennen. Dat kon FeniXX trouwens weinig deren: 1-0 en zo alweer een perfecte start. Verder kreeg ik van de eerste 20 minuten niet veel mee, door de slechte timing van de Pro League om de wedstrijd van Anderlecht op zondag om half 2 te zetten. Vet irritant voor iedere amateurvoetballer die hierdoor deze wedstrijd niet kan zien, maar dat kan de mensen die hierdoor ontzettend veel geld kunnen binnengraaien waarschijnlijk weinig schelen.

Als het laatste fluitsignaal in Anderlecht - OHL had weerklonken, begaf ik me vrij gedesillusioneerd naar buiten. Hier zag ik een wedstrijd waarin Elewijt licht de overhand had. Guardiola-voetbal zat er door de staat van het veld niet in. De bal deftig onder controle krijgen was al een hele prestatie. Shé probeerde het dan maar eens van ver: doelman Verdeyen kon de bal ternauwernood op de paal drukken. Net voor rust kwamen de bordjes weer in evenwicht. Een lange bal werd niet goed verwerkt in onze defensie. Daarna vond Reszczynski het nodig om Thomas eventjes op de grond te leggen. Tot zijn eigen verbazing floot de scheidsrechter deze fase niet af, waardoor hij de bal maar voorbij Jens hoefde te leggen. Misschien vinden sommigen mij nu een enorme grote Calimero, maar in mijn ogen had dit doelpunt afgekeurd moeten worden. Dat maakte de gelijkmaker van Elewijt niet minder verdiend. 1-1 vond ik een logische ruststand.

De tweede helft was nog niet goed begonnen of FeniXX kwam alweer op voorsprong. De verdedigers van Elewijt hadden precies nog niet te veel zin om echt moeite te doen. Noureddine slalomde tussen hen alsof het kegeltjes waren en kon Shé aan de tweede paal bereiken. Deze kon de bal met een bots over de doelman duwen. 2-1 en FeniXX opnieuw op rozen.

In tegenstelling tot de eerste helft, kon Elewijt hier niks tegenover zetten. Eventjes later werd de wedstrijd stilgelegd. Ik wist niet wat er aan de hand was en probeerde het aan de lijnrechter te vragen, maar deze negeerde mij compleet. Even later kwam Jan echter melden dat  er sprake was van racistische uitlatingen in het publiek. Wat er precies gezegd is geweest, heb ik niet gehoord, maar ik kan me niet inbeelden dat iemand dit zomaar zal uitvinden. Een pluim aan de arbitrage dat ze hiervoor het spel stillegde en melding maakte dat dit echt niet kon! We leven ondertussen al in 2022 en dat sommige mensen zich nog steeds superieur voelen omdat ze toevallig een ander kleurtje hebben, vind ik onbegrijpelijk. Als je er rationeel over nadenkt, kan je deze mensen dan ook maar in één categorie plaatsen: extreem dom.

Ondertussen leek het warme weer de spelers ook parten te spelen. Er zat weinig tempo in de wedstrijd. De vele onderbrekingen hielpen hier natuurlijk ook niet aan. Bovendien leken sommige spelers van Elewijt wel tevreden te zijn met de 2-1 achterstand. In plaats van gewoon recht te staan als er iemand per ongeluk op hun voet ging staan, vonden ze het nodig om twee minuten op de grond te blijven liggen. Mede hierdoor kwam Elewijt in de tweede helft tot geen enkele kans meer. Shé besloot een paar minuten voor het einde de wedstrijd dan maar definitief te beslissen. Hij ontfutselde de bal van een Elewijt-verdediger (die toch heel veel tijd besloot te nemen om de bal onder controle te krijgen), ging recht naar het doel en ramde zijn tweede doelpunt van de middag perfect in de verste hoek.

Verder gebeurde er niets meer: FeniXX wint hiermee zijn eerste wedstrijd verdiend met 3-1. Na een moeilijkere eerste helft voor FeniXX, ging het in de tweede helft al bij al vrij eenvoudig voor ons. FeniXX kan de eerste 3 punten bijschrijven en zo ook met een gerust gemoed tijdelijk afscheid nemen van het veld in Beigem: volgende week starten daar namelijk de werken voor het leggen van een plastiek veld. Vanaf nu keren we dus terug naar Borght voor onze thuiswedstrijden. Tussendoor wacht volgende week nog Huldenberg-uit.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!