Eerste match op ons nieuw veld! - Fenixx BeigHum

Eerste match op ons nieuw veld!

Eerste match op ons nieuw veld!

Fenixx BeigHum

1 - 2

K.F.C. Rhodienne-De Hoek 1 A

Competitie

1 Provinciaal Vl Brab

Datum

12 maart 2023 15:00

Accommodatie

Cmp: Rotsartlaan

Na maandenlang wachten was het dit weekend eindelijk zo ver. Voor het eerst werd er een competitiewedstrijd van FeniXX afgewerkt op ons splinternieuwe plastieken veld in Beigem. Er zijn mensen die voorstander zijn van zo’n veldje (denk maar aan Vincent Vanasch en Arthur Van Doren), maar er zijn ook tegenstanders van zo’n veldje. Om eerlijk te zijn, ben ik eerder een tegenstander. Maar goed, ik ben dan ook een dinosaurus die zijn weekenden vult met het volgen van de Keuken Kampioen Divisie en de 3. Liga. Wel moet ik toegeven dat er veel animo was rond deze wedstrijd. Al 40 minuten voor de wedstrijd stond de tribune in Beigem al goed gevuld. Er werden toespraken gegeven door verschillende personen en er was een moeilijk Belgisch lintje gespannen voor deze mensen.  Ik hoopte dat dit lintje een mooie plaats zou krijgen binnen de club. Het lintje dat toch liet uitschijnen dat we een trotse Belgische club zijn. Hiervan zal echter niks in huis komen want tot mijn grote verbazing lieten ze iemand met veel vernielzucht zich botvieren op dit lintje en hij knipte het pardoes in twee.
 
Om drie uur was het dan tijd voor, wat mij betreft, het echte werk. En hoe je het ook draait of keert, je eerste wedstrijd op je nieuwe complex wil je gewoon winnen. Hoe dat uiteindelijk gebeurt maakt op zich niet uit, winnen is de boodschap: al je principes moeten overboord - als je die al hebt natuurlijk. Nadeel voor FeniXX vandaag was dat kapitein Jan, die de laatste weken toch goed op dreef is, er niet bij was vanwege een schorsing. Het voordeel is dan weer dat er door zijn afwezigheid weer andere jongens beschikbaar werden om in de selectie te worden opgenomen. En thuis tegen Rhodienne zou het in principe toch moet lukken. Al moest FeniXX wel op de hoede zijn: vorige week hadden de jongens van Bierbeek namelijk hun vleugels al verbrand aan Rhodienne.
 
In het begin wees niets erop dat FeniXX zich aan dezelfde steen als Bierbeek zou stoten. Ze namen de wedstrijd meteen in handen en drukten Rhodienne terug op hun eigen helft. Na een half uurtje kwam FeniXX op voorsprong. Een hoekschop werd gedevieerd door Shé en Walid drukte de bal met de tip van zijn schoen over de doellijn. Een echte zaalvoetballersgoal is het eerste doelpunt op het nieuwe veld in Beigem, en eigenlijk is dat best wel mooi. Daarnaast kreeg FeniXX nog heel wat kansen. Voor elk van onze 3 meest aanvallend ingestelde spelers één. Shé trapte de bal van schuin voor het doel naast, Robbe zijn schot werd afgeblokt en Noureddine zijn schot was niet krachtig genoeg om de doelman te verschansen. Het orgelpunt van de eerste helft was een omhaal van Erwin, maar de doelman van Rhodienne redde miraculeus. De 1-0 aan de rust was even logisch als verdiend.
 
In de tweede helft leken veel jongens van FeniXX het opeens welletjes te vinden. Het spel werd veel slordiger, de linies werden uit elkaar gerukt en er werd heel veel balverlies geleden. Op het uur leidt FeniXX balverlies op het middenveld, de bal wordt meteen diepgespeeld en de speler van Rhodienne laat Jens kansloos. 1-1 en alles te herdoen.
 
Maar het ging van kwaad naar erger. Even later kwam Rhodienne zelfs op voorsprong. De goal was eigenlijk identiek aan de gelijkmaker. Opnieuw speelt Rhodienne snel diep in de rug van onze defensie en de speler van Rhodienne trapt de bal voor Jens. Schouki en de wind lijken nog even redding te zullen brengen, maar helaas slaagt Schouki er niet meer in om de bal te ontzetten.
 
Wie dacht dat het gevechtsvoetbal in thuiswedstrijden van FeniXX voorbij was door het verlaten van het slechte veld aan het Populierendal, komt bedrogen uit. Het laatste kwartier had weinig om het lijf en er werden veel duels uitgevochten. De ultieme grote kans voor FeniXX bleef ook uit. Zo eindigde de wedstrijd op 1-2.
 
De eerste nederlaag op ons nieuw plastiek veld en de tweede seizoensnederlaag voor FeniXX is best zuur. Waar we Rhodienne vorige week dankbaar waren om onze dichtste concurrent een klap toe te dienen, vervloeken we hen nu toch wel. Ook al verdienen ze een pluim, want ze pakken binnen de week in volle degradatiestrijd 6 op 6 tegen de nummers 1 en 2 van de rangschikking. FeniXX ziet zijn voorsprong opnieuw slinken tot 7 punten, nog steeds een marge die ruim genoeg is om de titel over de streep te trekken. Volgende week hebben we dus al weer de kans om alles recht te trekken, zij het dat wel een moeilijke uitwedstrijd op Linden wacht.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!