Alle wegen leiden naar Rome - Fenixx BeigHum

Alle wegen leiden naar Rome

Alle wegen leiden naar Rome

K.V. Woluwe-Zaventem 1 A

2 - 3

Fenixx BeigHum

Competitie

Bvb Heren Groep 2

Datum

21 augustus 2022 16:00

Accommodatie

Cmp. Eversestraat

Een heel bekend spreekwoord in onze Nederlandse taal is dat alle wegen naar Rome leiden. Daarmee wordt bedoeld dat je enorm veel mogelijkheden hebt om je doel te bereiken. Dat niet alle wegen naar de velden van Woluwe-Zaventem leiden, verdient volgens mij echter ook een plaatsje in de 'Dikke Van Dale'. Vooraleer ik het veld bereikte, heb ik heel Sint-Stevens-Woluwe een keer of vijf gezien. Ik moest overal draaien en keren en zelfs de GPS stuurde mij verkeerd. Uiteindelijk kwam ik dan toe op een veel te kleine parking die al lang overvol stond. Wat een ellende om de namiddag mee te beginnen.    
 
De ellende bleek jammer genoeg niet afgelopen te zijn toen de wedstrijd begon, wel integendeel. Er was nauwelijks afgetrapt, of FeniXX keek al tegen een achterstand aan. De bal werd in de rug van de verdediging gestoken en de aanvaller van Woluwe kwam oog in oog te staan met Warre, die het tegendoelpunt niet kon vermijden. 1-0 voor Woluwe-Zaventem. Daarna werd de wedstrijd enorm bitsig. De spelers van Woluwe waren enorm agressief in hun spel. "Als we de bal niet hebben, dan op zijn minst de speler", leken ze wel te denken. Daartegenover stond dan weer wel dat er enkele van hun spelers enorme huilstruiken waren die het nodig vonden om bij elk contact kermend van de pijn te blijven liggen (om een minuut later weer springlevend rond te dartelen). Vooral de linksvoor van Woluwe had iets te veel naar Neymar gekeken en rolde zich een baan door de wedstrijd. Op een bepaald moment kreeg hij hierop commentaar van een speler van FeniXX, waarbij hij meteen rechtveerde en woest reageerde. Genieten.    
 
Ondertussen begon FeniXX meer en meer zijn wil op te leggen. Het meeste gevaar ging daarbij uit van Shé. Tot vrije schietkansen kon hij echter niet komen. Maar dan gebeurde er iets vreemd. Een speler van Woluwe had het veld verlaten voor verzorging. Hij wachtte op het signaal van de ref om het veld opnieuw te betreden en kreeg dit net op het moment dat Schoukens op 2 meter van hem aan de bal was. Die schrikte zich een hoedje en kon ternauwernood balverlies vermijden. Dit was toch ook een curiosum dat het vermelden waard was.   
 
De eerste helft liep intussen al op zijn einde. Vijf minuten voor rust werd Shé nog maar een keer het straatje ingestuurd. Deze kreeg hij wel voldoende ruimte. Hij twijfelde niet en legde de bal rustig voorbij de doelman. 1-1, een goeie uitgangspositie na een moeilijke eerste helft zou je dan denken. Maar nog geen minuut na de gelijkmaker ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Thomas liep tegen een speler van Woluwe (of omgekeerd) en de scheidsrechter gaf een strafschop. De spits van Woluwe nam zijn verantwoordelijkheid en legde zijn tweede van de middag binnen.    
 
In de rust besloot ik om me niet naar de kleedkamer te begeven maar een beetje aan mijn pr te werken. De smalltalk met de supporters was zo gezellig, dat ik de omgeving uit het oog verloor. Ik stond met de rug naar het veld en toen ik me omdraaide, zag ik dat de spelers alweer klaarstonden om aan de tweede helft te beginnen. Met een snelle spurt over het veld zat ik net op tijd op de bank om de tweede helft op gang zien gefloten worden, waarin het spelbeeld ten opzichte van de eerste helft niet veel veranderde. Op het uur kon FeniXX wel gelijk maken. Ilias lifte de bal over de verdediging tot bij de geïnfiltreerde Walid, die de doelman omspeelde en de bal rustig kon binnenleggen.    
 
De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat een paar minuten voor het einde Shé de bal voor de voeten kreeg in het strafschopgebied van de tegenstander. Shé knalde de bal naar de verre hoek en kroonde zich tot matchwinnaar met zijn tweede doelpunt van de namiddag. Kort daarna begonnen de potjes een beetje over te koken bij de jongens van Woluwe. Wouter werd nog het slachtoffer van een tackle met gestrekt been, waarbij zijn tegenstander gelukkig ook nog de bal raakte, wat ook de enige verklaring kan zijn dat deze speler slechts geel zag. Toch voelde de coach van Woluwe zich tekort gedaan en ontstond er een opstootje. Ik hoopte met mijn slecht karakter dat er nog iemand een duw zou uitdelen waarop die persoon rood zou krijgen, maar zo ver kwam het niet. Ik stond met Van Stichel nog in de warming up-zone en besloot de iconische foto na te bootsen van Rui Costa en Materazzi tijdens de vechtpartij in de Milanese derby enkele jaren terug. Als iemand hiervan een foto heeft gemaakt, mag die zich altijd aanmelden bij de verantwoordelijken van FeniXX Beighum.    
 
Ondanks het feit dat een gelijkspel misschien een correctere weergave was geweest, pakt FeniXX nu 6 op 6 in de beker en is het nog niet helemaal uitgeteld om door te stoten in dit bekertornooi. Een (ruime) zege tegen Keiberg volgende week zal dan wel noodzakelijk zijn. Het spel was niet zo goed als tegen Petegem en Houtem, maar het positieve is dat we toch al in staat zijn om zo'n wedstrijden met veel strijd ook nog winnend af te sluiten. Het jammere is wel dat penaltyspecialist Matthias in de aansluitende penaltyreeks als enige speler van FeniXX zijn strafschop miste. De doelman had hem namelijk op een bijzonder laffe manier op het verkeerde been gezet waardoor hij trapte in de hoek waar de doelman lag. Gelukkig zal dit voorval alweer snel vergeten zijn, als Matthias volgende week opnieuw het vertrouwen krijgt van de coach en zijn penalty tegen Keiberg tegen de netten duwt.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!